Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Kucharski Mariusz Pr. (1945 niezalogowanych)
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja ze swojej strony moge powiedzieć, że mój synek jak miał bóle brzuszka i kolki to pomagały Nam krople Bobotic z Polski. Pomagały od razu, jak ręką odjął. Na obolałe sutki, ze stropkami polecam maść kupioną tutaj Purlean, pomogla mi po 2 dniach od stosowania i nic nie było widać, że były w strupkach czy leciała krew.

Co do karmienia mój syn też na poczatku jak jednak przestawilam się na butelkę bardzo mocno i duzo polykał mleka, krztusił się i czasem większosc leciała po prostu bokiem z buźki. Potem samo się unormowało, częściej mu dawałam mleko i jadł mniej łapczywie. A potem juz wiedzial jak jesc aby sobie ulatwic.

Co do smoczka trójprzepływowego to stosuje sie go do kaszki. Aby kaszka leciała słabo, średnio i mocno. W zaleznosci tez od tego jak jest gęsta. Mleka nie radziłabym podawać skoro dziecko krztusi się jak je ze smoczka z jedna dziurka od pierwszych dni zycia.

Ja stosuje od samego poczatku butelki i smoczki z firmy Avent.

Zycze powodzenia i udanych prób
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Dzięki jeszcze raz za wszystkie rady. Mam jeszcze jedno pytanie bo choć czytam w necie to informacje są sprzeczne na temat dręczącego mnie pytania. Czy jest to normalne że mój synek robi żółte wodniste kupki?? Naprawdę sama woda tak jak by ktoś wylał żółtą farbę troszkę mnie to martwi bo czytałam że może to doprowadzić do odwodnienia. Co wy o tym myślicie???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja wiem z własnego doswiadczenia, że Nasz synek robił na samym poczatku też przez jakis czas wodniste kupki i to tak czesto, że głowa mała. Ale to dlatego, ze takie maluchy to się oczyszczaja. Kolor zólty to akurat dobrze, bo jesli sa zielone to znaczy, że jest jakies zatrucie i dlatego kupki są zielone. Kolor żółty to prawidłowy, a jak uwazasz, że za czesto jednak je robi i za dlugo, mozesz zgłosic go do położnej lub lekarza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
katarzyna87 napisał:
Dzięki jeszcze raz za wszystkie rady. Mam jeszcze jedno pytanie bo choć czytam w necie to informacje są sprzeczne na temat dręczącego mnie pytania. Czy jest to normalne że mój synek robi żółte wodniste kupki?? Naprawdę sama woda tak jak by ktoś wylał żółtą farbę troszkę mnie to martwi bo czytałam że może to doprowadzić do odwodnienia. Co wy o tym myślicie???

jeśli są po karmieniu to wydaje mi się że jest ok powinny być w niej takie białe grudki to też jest ok
w sumie noworodek może robić tyle kup co karmień serio mówię podawaj mu częściej jeść coś w stylu na żądanie zrób tak przez tydzień i zaobserwujesz,że lepiej zacznie trawić i bąkać znaczy się puszczać bąki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(orsonka)
Wiking
Na bolace i popekane sutki mi pomogly kapturki do karmienia i masc bepanthen. Moja corka choc nie miala problemow z brzuszkiem, ulewala do 7 miesiaca zycia, czasem przez nos i buzie jednoczesnie.. Potrafila ulac nawet deserek ze sloiczka przez nos.. i pomimo ze karmienie piersia na poczatku sprawilo mi tyle bolu i wyrzeczen (diety..) to karmilam ja 1,5 roku dwa tygodnie temu odstawilam ja od cyca i po raz pierwszy przespala mi cala noc pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ola K
(ruda33)
Wiking
POLECAM MASC PURELAN -POMAGA MALY MUSI NAUCZYĆ SIE ŁAPAĆ ZA SUTEK GŁEBIEJ INACZEJ BEDZIE KREW ,BOL, POCZATKI SĄ TRUDNE ...POWODZENIA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ola K
(ruda33)
Wiking
ŻYCZĘ CI WYTRWAŁOŚCI W TYCH CUDOWNYCH CHWILACH TWOJEGO ŻYCIA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
katarzyna87 napisał:
Elise a po te buteleczki to skocze jutro tylko powiedz mi gdzie je mogę dostać. W aptece będą??
Niestety nie wiem, moje dzieci maja juz 10 lat. Swojego czasu kupilam je w sklepie ze sprzetem dla niemowlakow. Moje dzieci mialy duze problemy z saniem, zapowietrzaniem, itp. Butelki te zostaly mi wtedy polecone przez szpital.
Na finn.no czasami sie pojawiaja. Sa one troche bardziej skomplikowane w myciu, ale dzieki swojej budowie zapobiegaja zapowietrzaniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Jeśli maluszek dostaje mleko z piersi to kupy takie mogą być Ja karmię piersią i mój bobo też na początu tak miał.... co do sutków to te maście wypróbuj, albo kapturki...
U nas też był problem z łapaniem piersi i dopiero po 2 tyg maluch już tak łapał, że nie bolało...może próbuj i maluszek się nauczy w końcu
co do bóli brzuszka u nas ten sam problem...nietstety też zbytnio nic nie pomag...ESPUMISAN trochę łagodził....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
zaneta k
(Versace)
Wiking
Nie rozumiem tego dlaczego smoczek trójprzepływowy ma byc do kaszki?ja używam do wszystkiego,zarówno do kaszki jak i mleka,mam różne rozmiary.Czy chodzi Ci o to ,że powinien miec 3 dziurki?Na moim pisze trójprzepływowy i zamiast 3 dziurek ma poprostu skręcone rowki ,dzięki czemu moje dziecko przestało pić łapczywie.......
Gdyby ktoś chciał taki smoczek wypróbowac to moge jeden nowy podarować.
Mam również 2 nowe opakowania kropelek bobotic gdyby ktoś potrzebowal
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok